חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתוקים מן הטבע: 5 רעיונות לקינוחים טעימים מפירות

הרמתם ארוחה חגיגית ואתם מחפשים קינוח מתוק, מרענן וקיצי? שילוב פירות במגוון סוגי קינוחים תמיד הייתה תופעה פופולארית, בעיקר משום שהם קלילים, בריאים, טעימים ולא דורשים יותר מדי מאמץ. הינה כמה רעיונות פשוטים לביצוע לקינוחי פירות שווים בטירוף, לסגירה מושלמת של הארוחה או סתם לנשנוש של אחר הצוהריים

מגשי פירות

פירות הם הממתקים של הטבע, ובינינו, הכי כיף לאכול אותם כפי שהם – טריים, חתוכים ורעננים. תוכלו כמובן לחתוך לעצמכם פלטת פירות בבית, אבל אם אין לכם זמן, או אם סתם בא לכם להתפנק ולפנק את האורחים שלכם, תוכלו להזמין מגש טעים ומרשים של פירות העונה בשלל צבעים וסוגים עד הבית! מדובר בפתרון נהדר, פשוט ויצירתי, שלא דורש מכם שום מאמץ וסוגר פינה לכל סוג של אירוח.

סורבה

אופציה נוספת לקינוח טעים, חמצמץ ומרענן שדורש השקעה מינימלית הוא סורבה. סורבה הוא סוג של מקפא פירות במקרם של גלידה, העשוי משלושה רכיבים עיקריים: פירות קפואים, סוכר ומים. הכנת הסורבה פשוטה מאוד, ותוכלו להכין אותו מראש או אפילו כמה דקות לפני ההגשה. ברגע שהסורבה מוכן, ניתן לשמור אותו במקפיא ולהגיש אותו כשהאורחים מגיעים.

 

 

ארטיק פירות

ארטיק תוצרת בית מפירות טריים הוא פתרון טעים, יצירתי ופשוט להכנה. היתרון בהגשת ארטיקים כקינוח הוא שכל ארטיק הוא למעשה מנה אישית, ואין צורך להתחיל "לצלחת" מנה, פשוט מוציאים מהמקפיא ומגישים. חוץ מזה, תוכלו להחליט על הרכב הפירות לפי טעמכם האישי וגם לשלוט על כמות הסוכר הלבן שעלול לסכן את בריאותנו, כך שלארטיקים הביתיים יש גם יתרון בריאותי. כל שנותר לכם הוא לדאוג לתבניות מתאימות ולמקלות ארטיקים, להכניס את הארטיקים למקפיא מספיק זמן מראש, ויש לכם קינוח מקורי וטעים במיוחד.

קינוח כוסות

קינוחי כוסות תפסו תאוצה בשנים האחרונות משום שהם אידיאליים לאירוח – כל כוס היא מנה אישית שמאפשרת מנעד טעמים רחב. פירות מכל הסוגים הם שידוך מושלם לקינוחי כוסות, מאחר שהחמיצות שלהם מאזנת את המתיקות של שאר האלמנטים במנה. למרבה הפלא, עם כמה שקינוחי כוסות מרשימים ומלהיבים, הם מאוד פשוטים להכנה וגם אותם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. קינוח קליל שתוכלו להכין הוא "עוגת גבינה" בכוס. השכבה התחתונה תהיה קראמבל חמאה, מעליה קרם גבינה ובשכבה העליונה תוכלו לשים כל פרי שאתם אוהבים, בין אם חתוך ובין אם בצורת מחית.

טפיוקה

אם בכל זאת בא לכם לאתגר את עצמכם ולהפתיע את האורחים שלכם עם קינוח קצת פחות קונבנציונלי, כדאי שתכירו את הטפיוקה. פניני הטפיוקה הגיעו אלינו מברזיל, וניתן להכין מהם פודינג קר ומרענן בטעם חלבי וקטיפתי. יתרון משמעותי של הטפיוקה הוא שאת הפודינג עצמו מכינים מקרם קוקוס, כך שהוא מתאים במיוחד לשומרי כשרות ולטבעונים. גם את הטפיוקה אפשר להכין כמה ימים מראש ולאחסן במקרר עד בוא האורחים, כך שברגע ההגשה, כל שנותר לכם הוא למזוג אותו לקעריות או לכוסות הגשה. את הטפיוקה נהוג להגיש עם פירות טריים חתוכים, בדרך כלל פירות טרופיים, כמו מנגו, אננס, ליצ'י וכדומה.

לסיכום

כולם אוהבים פירות, ולכן שילובם בקינוחים הוא דרך מצוינת לגרוף מחמאות מהאורחים שלכם. הקינוחים לא חייבים להיות מסובכים או מורכבים כדי ליהנות מהם, במיוחד כל עוד אתם משתמשים בפירות בעונתם כשהם טריים ורעננים.

מאמרים

אוכל ביתי ישראלי

נגישות