בעלי עסק עצמאי בתחום המזון? יש למי לפנות במצב של אובדן כושר עבודה!

להיות עצמאי בתחום המזון יכול להיות מאתגר, מהנה ומתגמל. עם זאת, גם התפרנסות שכזו יכולה יום אחד להגיע לסופה, ולא כי חסרים לקוחות, ולא כי כבר לא מוצאים סיפוק בעבודה, אלא פשוט כי נפצעתם או חליתם. כדאי שתכירו את המושג אובדן כושר עבודה. אובדן כושר עבודה רלוונטי עבור שכירים ועצמאיים כאחד. עם זאת, ראוי להפנים שלמרות שהמדינה באה לקראת האזרחים, ולמרות שייתכן שקיים ברקע ביטוח פרטי מתאים, ברגע האמת עשויים להתמודד מול שורה של קשיים, ועל כן ניגש להבהיר כיצד ניתן ורצוי להתמודד מול אובדן כושר עבודה.

מהי ההגדרה של אובדן כושר עבודה?

החוק מגדיר אובדן כושר עבודה כמצב שבו לא ניתן להמשיך לעבוד כבעבר, וזאת כתוצאה מתאונה, מחלה, או כתוצאה משילוב של גורמים רפואיים. מכאן שייתכן ומדובר במחלה כזו או אחרת שמונעת להמשיך לעבוד באזור אינטנסיבי כגון מטבח (אם לתקופה ממושכת ואם באופן זמני). ייתכן שתאונה שהובילה לגיבוס היד מוציאה מפעילות ומונעת להמשיך להריץ את העסק וכדומה. הנקודה היא שאם אכן מצב בריאותי שנובע ממחלה או מתאונה פוגע בהפעלת העסק, טוב לדעת שישנה ברקע רשת תמיכה כלכלית – רק צריך לדעת כיצד להפעילה. אי לכך כיוון שמצב של אובדן כושר עבודה יכול לקרות לכל אחד אין להיות שאננים, וכן מומלץ לפעול בשני מישורים: ראשית מוטב לעשות ביטוח פרטי (לעומת שכירים, לכם אין ביטוח מתאים מטעם קרן מנהלים), וברגע האמת מוטב להיעזר בעורך דין מקצועי, וזאת כדי שינחה את דרככם ויסייע להשיג את התמיכה הגבוהה ביותר.

 

 

עצמאיים? היו מוכנים עם פוליסה מתאימה!

מתפעלים עסק בתחום המזון וכושר העבודה נפגע? ובכן טוב לדעת שאומנם יש לא מעט הבדלים ביון שכירים לעצמאיים, אך בכול הנוגע לאובדן כושר העבודה, שני הצדדים שווים. גם שכיר וגם עצמאי מוזמנים לפעול מול ביטוח לאומי, ובמקביל להפעיל את הפוליסה הפרטית. פה נציין שאם טרם הגעתם לסיטואציה אך כן מבקשים להגן על ההכנסה העתידית, רצוי לבחון איזו פוליסה יותר מתאימה, וזאת כיוון שקיימים שני סוגים עיקריים. ניתן לבטח עבור מקרה שבו לא נוכל לעבוד בשום עיסוק, או עבור מקרה שבו לא נוכל להמשיך לעבוד בעיסוק הנוכחי. עוד נציין שבאופן כללי מי שעשה ביטוח עשוי ברגע האמת לקבל עד כ75% מסך ההכנסה ברוטו – בהתאם לממוצע של ההכנסה השנתית.

נאלצים לזנוח את העסק? קבלו סיוע מקצועי!

ממש כפי שכל עצמאי יודע שעדיף להיעזר ברואה חשבון כדי להתנהל כראוי מול גופי המיסוי, וממש כפי שכל עצמאי יודע שמוטב להיעזר בתוכנה להפקת חשבוניות, כך גם כל עצמאי יודע שאם מאבדים את כושר העבודה מוטב להיעזר באיש מקצוע. מכאן שמוטב לפנות אל עו"ד שמתמחה בתחום, ואף לעו"ד שצבר ניסיון בייצוג עצמאיים. מדוע אין זה רצוי לפעול לבד? ייתכן שאם תתנהלו לבד תפסידו סכומים משמעותיים! עורך דין שמתמחה בתחום יודע מה לענות לחברות הביטוח שמנסות להתנער מאחריות. עורך דין שמתמחה בתחום ינחה כיצד נכון להתנהל, כך שלא תפגעו בסיכויים להפיק את המרב. עורך דין שמתמחה בתחום ינחה אלו הטבות ניתן להשיג מטעם ביטוח לאומי, ואף עורך דין שמתמחה בתחום ינחה כיצד להתמודד מול הוועדות הרפואיות.

לסיכום

נציין שברגע האמת חשוב לבחון האם קיים ברקע ביטוח מתאים, האם עונים על ההגדרה של אובדן כושר עבודה, לאלו סכומים הגיוני לצפות, והאם ניתן לעבוד בעבודה צדדית מבלי לפגוע באינטרסים האישיים. בהצלחה!

נגישות