חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עושים על האש בלי בשר: 5 טיפים לברביקיו טבעוני

אם אתם מתכננים לקיים בקרוב ברביקו טבעוני, אתם לא לבד. בשנים האחרונות מדובר באחד מהטרנדים החמים, הן בשל המודעות לאורח החיים הטבעוני שרק הולכת ועולה והן בשל שורה ארוכה של תחליפי בשר שיכולים לסייע לכם לטובת יצירה של ארוחה מושלמת, ונטולת בשר. הזמנתם את החברים ובני המשפחה ואתם מתלבטים לגבי שדרוג על האש? ובכן, הגעתם בדיוק למקום הנכון. במדריך זה נציג בפניכם חמישה טיפים מעולים לברביקיו טבעוני מוצלח.

שילוב של נקניקיה טבעונית

עצם העובדה שאתם טבעונים לא אומר שאתם צריכים לזנוח את הבשר, אלא להפך, אפשר ואף רצוי להשתמש בתחליפי בשר איכותיים כמו למשל נקניקיה טבעונית של זוגלובק אשר תשדרג לכם את הארוחה ואף תאפשר לכם ליצור תחושה של הדבר האמיתי, רק מנקיקיה העשויה מחומרי גלם איכותיים כמו חיטה וסויה. מדובר בהזדמנות מעולה להעשיר את הטעמים של הברביקיו ואף להפתיע את האורחים, כל זאת בזכות טעם משובח וכן זמן צלייה קצר שיקפיץ לכם את הארוחה כמה שלבים קדימה.

קינוח מפירות

חלק בלתי נפרד מעל האש כולל כמובן גם את האלמנט של הקינוח. מאחר ומדובר בקהל טבעוני, אפשר ואף רצוי לקרוא את הסקירה הבאה אשר מציגה רעיונות לקינוחים טעימים העשויים מפירות, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של קינוח שהוא גם מתאים לקהל טבעוני אבל גם משתלב בצורה מושלמת עם הקונספט של עושים על האש בלי בשר או שימוש במוצרים מן החי, כמו למשל חלב.

שיפודים עשויים מכרובית

במקום להשתמש בכנפיים של עוף, אפשר להשתמש בתחליף בדמות של כרובית לבנה שהיא גם עשירה בנוגדי חמצון אבל גם מלאה "בבשר" דל פחמימות. כל מה שצריך לעשות הוא להכין רוטב ברביקיו קלאסי בדיוק כמו שהייתם משתמשים בעבור הכנה של כנפיים, ולאחר מריחה של המרינדה על השיפודים לצלות למשך מספר דקות ספורות על האש.

 

 

ירקות על הפלאנצה

דרך מצוינת לשדרג את הארוחה שלכם יכול להתבצע באמצעות שימוש בירקות טריים אותם צולים על האש, וזאת מתוך מטרה ליצור גם תוספת מעולה ובריאה אבל גם לשדרג את הפיתה עם תחליפי הבשר. העדיפו להשתמש בירקות טריים שאותם רכשתם באותו היום או יום לפני, כאשר ניתן לשלב את כל סוגי הירקות – החל מגמבות אדומות ועד חציל שאותו ניתן לשרוף בשביל ליצור טעם עז שאותו תגישו לאורחים, לצד טחינה ביתית אותה הכנתם לגמרי בעצמכם.

תחליף בשר קציצות

אף על האש איננו שלם בלי קציצות, כאשר החדשות הטובות הן שכעת אפשר לבצע רכישה של תחליף בשר לטובת צלייה של קציצות העשויות פטריות, טופו או עדשים. העלות האטרקטיבית כמו גם היכולת לבצע הזמנה של תחליף בשר משובח כמו זה מהווה דרך מעולה לשדרוג ויצירה של על האש מוצלח, ללא שימוש בבשר. בנוסף, אפשר ואף רצוי להכין בעצמכם את הלחמניות לקציצות, כחלק משדרוג של טעמים ואף יצירה של ארוחה בריאה הלוקחת בחשבון את חומרי הגלם הטבעוניים בתהליך ההכנה.

לסיכום

באמצעות הטיפים אותם הצגנו לכם כאן, גם אתם תוכלו לארגן על האש מוצלח המבוסס על שימוש בחומרי גלם טריים כמו גם תחליפי בשר משובחים. ברחבי הרשת תוכלו למצוא עשרות מתכונים טבעוניים שיכולים להתאים בצורה מושלמת לעל האש, ועל כן זה הזמן לחקור ולהזמין את חומרי הגלם מראש, כל זאת מתוך מטרה להוביל לחגיגה טבעונית המתבצעת באמצעות אש גלויה – ועם שימת דגש על טעמים עזים.

מאמרים

אוכל ביתי ישראלי

נגישות