חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טעים להכיר: החידושים האחרונים בתעשיית הפוד טק בישראל

סקרנים לגבי ההתפתחויות החדשות בעולם טכנולוגיית המזון? בישראל תעשיית הפוד טק משגשגת בשנים האחרונות, והחברות הישראליות נמצאות בחזית הטרנדים והחידושים בתחום. עם היסטוריה ארוכה של מומחיות חקלאית וממשלה המחויבת לתמיכה בחדשנות, לא מפתיע שישראל הפכה למרכז לסטארטאפים ויוזמות פוד טק. בואו להכיר את תעשיית הפוד טק הישראלית ותלמדו כמה עובדות מהנות ומוזרות שהופכות את הענף הזה לכל כך מרתק.

תעשיית הפוד טק הישראלית

לתעשיית הפוד טק בישראל שורשים עמוקים במורשת החקלאית של המדינה. לישראל היסטוריה ארוכה של פיתוח טכנולוגיות מזון מתקדמות כדי להתגבר על האקלים היבש והמאתגר במדינה. מומחיות זו יושמה בתעשיית הפוד טק, שם חברות ישראליות פיתחו פתרונות חדשניים כדי להתמודד עם כמה מהאתגרים הדחופים ביותר העומדים בפני מערכת המזון העולמית.

ממשלת ישראל מילאה תפקיד משמעותי בתמיכה בצמיחת תעשיית הפוד טק. בשנת 2018 השיק משרד החקלאות תוכנית בסך 17 מיליון דולר לתמיכה במחקר ופיתוח בתחום הפוד טק. הממשלה גם הקימה מספר חממות לתמיכה בסטארטאפים בתחום הפוד טק, וכיום, פועלות בישראל למעלה מ-500 חברות פוד טק.

חדשנות בתעשיית הפוד טק הישראלית

תעשיית הפודטק הישראלית מתאפיינת בשנים האחרונות בחדשנות משמעותית. הענף מתפתח כל הזמן ומוצא דרכים חדשות לשפר את מערכת המזון. הינה כמה מתחומי המפתח של החדשנות:

  • חלבון אלטרנטיבי: אחד מתחומי החדשנות המשמעותיים ביותר בתעשיית הפוד טק הישראלית הוא חלבון אלטרנטיבי. חברות ישראליות מפתחות מוצרי חלבון מבוססי צמחים וגידולי מעבדה אקולוגיים ואתיים יותר ממוצרים מסורתיים מן החי. מוצרים אלה צוברים פופולריות בקרב צרכנים המחפשים אפשרויות מזון בריאות וידידותיות יותר לסביבה.
  • חקלאות מדייקת: תחום חדשנות נוסף הוא חקלאות מדייקת. חברות ישראליות מפתחות טכנולוגיות לדיוק היבולים, הפחתת השימוש במים ושיפור איכות התוצרת. טכנולוגיות אלה כוללות חיישנים העוקבים אחר רמות הלחות בקרקע ומשקים באמצעות מערכת השקיה מדויקת, רחפנים הממפים שדות ומזהים בעיות בריאות ביבולים ואלגוריתמים של בינה מלאכותית המנתחים נתונים כדי לייעל את תנאי הגידול.
  • בטיחות מזון והפחתת פסולת: חברות ישראליות מפתחות גם טכנולוגיות חדשות לשיפור בטיחות המזון ולצמצום הפסולת. לדוגמה, חברות מסוימות מפתחות מערכות למעקב אחר מוצרי מזון מהחווה לשולחן, כך הם יכולים לסייע במניעת זיהום ולהבטיח את איכות המזון. אחרים מפתחים חומרי אריזה חדשים שמאריכים את חיי המדף של תוצרת טרייה, ומפחיתים את כמות המזון שנזרק.

 

 

עובדות מהנות על תעשיית הפוד טק הישראלית

תעשיית הפוד טק הישראלית היא ענף מרתק ומוזר עם כמה עובדות מהנות ומעניינות המדגישות את אופיו הייחודי של התחום. הינה כמה דוגמאות:

  • סטייק שגודל במעבדה: בשנת 2018 פיתחה חברה ישראלית בשם אלף פארמס את הסטייק הראשון בעולם שגודל במעבדה בתהליך הדפסה ביולוגית תלת ממדית. לסטייק יש את אותו מרקם וטעם כמו בשר בקר מן החי, אך בלי ההשלכות של גידול הבקר וצריכתו.
  • סטייק על בסיס צמחי: הסטארטאפ הישראלי רידיפיין מיט פיתח סטייק על בסיס צמחי שנראה, מתבשל ונטעם כמו בשר בקר אמיתי לאלה שרוצים ברביקיו טבעוני. החברה משתמשת בטכנולוגיית הדפסה תלת ממדית ליצירת מבנה ייחודי המחקה את מרקם הבשר.
  • ייצוא תוצרת טרייה: למרות שטחה היבשתי הקטן, ישראל היא היצואנית השנייה בגודלה בעולם של תוצרת טרייה. זאת, בין היתר, בשל הטכנולוגיות החקלאיות המתקדמות והמומחיות של המדינה.
  • טכנולוגיה להפחתת סוכר: הסטארטאפ הישראלי דוקסמתוק פיתח טכנולוגיה המפחיתה את כמות הסוכר הדרושה במוצרי מזון בשיעור של עד 50%. הפתרון של החברה כולל מרכיב קנייני להפחתת סוכר המשפר את המתיקות של מולקולות הסוכר, ומאפשר שימוש בפחות סוכר במתכונים.
  • השקעה מחברות גלובליות: תעשיית הפוד טק הישראלית מושכת השקעות מחברות מזון מהגדולות בעולם, ביניהן נסטלה, פפסיקו וטייסון פודס. חברות אלו מכירות בפוטנציאל של סטארטאפים ישראליים בתחום הפוד טק לשפר את מערכת המזון העולמית ואת הקיימות.

לסיכום

תעשיית הפוד טק הישראלית היא ענף מרגש וחדשני שמניע שינוי במערכת המזון העולמית. המומחיות של המדינה בחקלאות ובטכנולוגיה אפשרה לה לפתח פתרונות חדשניים לכמה מהאתגרים הגדולים ביותר העומדים בפני תעשיית המזון. עם תמיכה ממשלתית מתמשכת והשקעות מחברות גלובליות, התעשייה ערוכה להמשך צמיחה והצלחה. תעשיית הפוד טק הישראלית היא דוגמה מצוינת לאופן שבו מדינה קטנה יכולה להשפיע בקנה מידה עולמי באמצעות מינוף החוזקות והמומחיות שלה לפתרון בעיות בעולם האמיתי.

מאמרים

אוכל ביתי ישראלי

נגישות