חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אובדן כושר עבודה יכול לקרות גם לטבחים – מה עושים במקרה כזה?

עבודה במטבח מחייבת עבודה עם כלים קרים וגם חמים אשר חושפים את הטבחים לשלל פציעות ופגיעות שעלולות להוביל לפגיעה משמעותית, עד לכדי מצב של אובדן כושר עבודה. למעשה, עבודה במטבח היא עבודה בדרגת סיכון גבוהה, ועל כן חשוב מאוד להבין לעומק מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה אשר עשוי להתרחש גם אצל טבחים מקצועיים וגם אצל טבחים מתחילים. בסקירה הזו נציג בפניכם את כל מה שצריך לדעת אודות מיצוי זכויות, לכל צרה שלא תתרחש.

אובדן כושר עבודה – כל מה שצריך לדעת

כעובדים במטבח, חשוב מאוד לדאוג לעצמכם באמצעות רכישה של פוליסת ביטוח בגין אובדן כושר עבודה, וזאת מתוך מטרה לקבל פיצוי כספי בגין פציעה אשר התרחשה ואשר מונעת מכם להמשיך בעבודה באופן זמני או קבוע. חשוב להבין כי במידה ואתם נפצעים, השלב הראשון והחשוב ביותר הוא לפנות לגורמי מקצוע אשר יסייעו לכם למצות את הזכויות המגיעות לכם כחוק, וזאת מתוך מטרה לממש את הפוליסה ולהוביל בסופו של דבר למענה אשר מאפשר לממש את הזכות לקבל קצבה, בגין נכות זמנית או קבועה. פנייה לרופא תעסוקתי היא חיונית מתוך מטרה לבחון את הרשומות הרפואיות ואת תנאי הפוליסה, וזאת מתוך מטרה לקבוע האם אתם כשירים או  לא לחזור לעבודה.

לצערנו, הנתונים בנוגע להגשת של תביעות בגין כושר עבודה אל מול חברות הביטוח אינם מעודדים, וזאת מאחר ועל פי מדד שירות חברות הביטוח, כ-30% מתביעות ביטוח בגין אובדן כושר העבודה נדחות מנימוקים שונים.  בעוד שלרשות חברות הביטוח עומדים עורכי דין, חוקרים לצד מומחים בתחום הרפואה, ציבור המבוטחים לא פעם נאלץ להתמודד עם קשיים משמעותיים.

 

 

נפצעתם בעבודה? כך תוכלו לממש את פוליסת אובדן כושר עבודה

במידה ונפצעתם במקום העבודה או בתאונה אשר הובילה לחוסר כשירות לעבוד, בין אם אתם עובדים כשכירים במסעדה או כעצמאיים בתחום ההסעדה, חשוב מאוד לאסוף של את הרשומות הרפואיות מאחר והן הכלי המרכזי במאבק של מימוש של זכויות. נוסף לכך, נדרש לאסוף את כל אישורי השכר, ולהעביר אותם לרופא תעסוקתי. מהו רופא תעסוקתי? ובכן, התפקיד של רופא תעסוקתי לבחון את תנאי פוליסת הביטוח לצד מסמכים רפואיים אשר נועדו לקבוע אתם כשירים או לא כשיר לעבודה. חוות הדעת של הרופא היא בעלת משקל מאחר והוא זה שקובע האם אתם יכולים לחזור לעבודה ובאיזו מתכונת, כאשר חוות הדעת שלו היא חיונית לטובת מיצוי זכויות.  לאחר שקיבלתם את חוות הדעת של הרופא התעסוקתי, השלב הבא הוא לפנות בצורה מסודרת אל חברת הביטוח שאצלה רכשתם פוליסת אובדן כושר עבודה. שימו לב כי גם אם חברת הביטוח מסרבת לשלם ,עדיין אין לקבל את מכתב הדחייה כשלונו אלא  לעמוד על הזכות למימוש הפוליסה, וזאת באמצעות התייעצות עם גורמים מקצועיים.

פוליסת אובדן כושר עבודה – הכרחי בעבור כל עובד במדינת ישראל

פוליסת אובדן כושר עבודה היא פוליסה חשוב בעבור כל עובד במדינת ישראל, וזאת בשל העובד הכי מדובר בפוליסה אשר נועדה להבטיח כי במקרה וחלילה לא תוכלו לחזור  לעבוד, תוכלו לקבל פיצוי בגובה של כ-75% מסכום המשכורת הממוצעת. על כן, פנייה לרופא תעסוקתי היא בעלת חשיבות גבוהה, לצד התייצבות בביטוח הלאומי אשר יסייע לכם באמצעות מתן של קצבה חד פעמית או קבועה, בהתאם לגובה אחוז הנכות שקיבלתם.

לסיכום

אם נפצעתם במסגרת העבודה ואתם לא מסוגלים לחזור לעבוד, חשוב כבר עכשיו לפעול, כפי שהצגנו לכם כאן בסקירה. כל זאת מתוך מטרה להוביל לקבלת פיצוי כספי, בגין אובדן כושר עבודה.

מאמרים

אוכל ביתי ישראלי

נגישות